2026 için en iyi iPad temizleme uygulamasını önerebilecek var mı?

iPad’im son zamanlarda gerçekten çok yavaşladı ve önbelleğe alınmış dosyalar, yinelenen fotoğraflar ve neredeyse hiç kullanmadığım uygulamalarla dolu olduğunu fark ettim. 2026 için güvenli olan, gerçekten işe yarayan ve önemli hiçbir şeyi silmeyecek en iyi iPad temizleme uygulamasını bulmaya çalışıyorum. Birinin gerçek önerileri veya ipuçları varsa, yardımınızı gerçekten çok takdir ederim.

iPhone ve iPad’de bir sürü temizlik uygulaması denedim ve çoğu aynı yolu izliyordu. Kitaplığınızı tarıyor, kopyaları işaretliyor, sonra ödeme yapmadığınız sürece bir şeyi silme zamanı geldiğinde duruyordu.

Dönüp dolaşıp kullanmaya devam ettiğim uygulama Clever Cleaner oldu.

Beni asıl ikna eden şey, dolu bir iPad fotoğraf arşivinde nasıl davrandığıydı. Benim arşivimde yıllara yayılan ekran görüntüleri, tekrar eden çekimler, Live Photo’lar, rastgele klipler ve varlığını unuttuğum eski ekran kayıtları vardı. Kopya ve benzer fotoğraf eşleştirmesi, test ettiğim çoğu uygulamadan daha isabetli geldi. Birçok durumda en iyi sürümü kendi başına seçti ve her grubu tek tek kontrol etmem gerekmedi.

Ayrıca depolamayı tüketen alışılmış şeyleri de ayıkladı: ekran görüntüleri, büyük videolar, Live Photo’lar ve bir süre sonra görmezden gelmeye başladığınız kalan gereksiz dosyalar. Video sıkıştırma kısmı beklediğimden daha fazla işe yaradı çünkü kayıtları ve dışa aktarılan klipleri attığım yer iPad’im. Sadece fotoğraflara odaklanan araçlara kıyasla orada daha hızlı yer açabildim.

Hoşuma giden bir şey de, keşke daha fazla uygulama bunu yapsa, sayıları en baştan göstermesiydi. Herhangi bir şey silinmeden önce ne kadar depolama alanının boşalacağını ve hangi dosyaların bu toplu işlemde olduğunu görebiliyordum. Bu daha güvenli hissettirdi. Tek dokunuşla silmeyi öne çıkarıp size güvenmenizi uman temizlik uygulamalarını sevmiyorum.

Diğer birkaç seçenek de yine de göz atmaya değer.

1. Dağınıklığınız depolamadan çok düzenlemeyle ilgiliyse Slidebox iyi çalışıyor. Binlerce fotoğrafı albümlere ayırmanız ve arşivinizi elle temizlemeniz gerekiyorsa öğrenmesi kolay ve kullanımı hızlı. Amacınız yer açmaksa onu ilk tercihim yapmazdım.

2. Remo Duplicate Photos Remover tam kopyalar için fena değil. Basit ve nasıl kullanılacağını anlamakta hiç zorlanmadım. Yine de yan yana karşılaştırınca kapsamı dar geldi. Daha az temizlik aracı. Daha geniş depolama sorunlarında daha az yardımcı oluyor.

iPad’iniz sürekli depolama uyarıları veriyorsa ve bunun ana nedeni Fotoğraflar uygulamasıysa, ben Clever Cleaner ile başlardım. Doğru eşleştirme, kullanışlı temizlik araçları ve yer tasarrufunu, tüm süreci riskli hissettirmeden en iyi şekilde bir araya getiren uygulama buydu.

Clever Cleaner’ı 2026 için üst sıralara koyardım, ama bir çekincem var. iPadOS’te hiçbir iPad temizleme uygulaması tam sistem düzeyinde önbellek erişimi alamaz, bu yüzden bir uygulama tam kapsamlı derin temizlik vaat ediyorsa, bu pazarlama süsüdür.

Clever Cleaner’ın yardımcı olduğu nokta, Apple’ın izin verdiği kısımdır. Yinelenen fotoğraflar, benzer çekimler, büyük videolar, ekran görüntüleri, Live Photos ve eski medya dağınıklığı. İnsanların çoğu depolama alanını asıl burada geri kazanır. iPad’iniz yavaş hissettiriyorsa, Fotoğraflar’dan ve kullanılmayan uygulamalardan 10 ila 30 GB boşaltmak çoğu kişinin beklediğinden daha fazla yardımcı olur. @mikeappsreviewer fotoğraf tarafını iyi anlattı, ben de güvenlik konusunda katılıyorum. Her seferinde en iyi fotoğrafı otomatik seçme konusunda biraz daha az ikna oldum, bu yüzden silmeden önce sonuçlara hâlâ göz gezdiriyorum. 2 dakika sürüyor, pişmanlığı önlüyor.

Zor kullandığınız uygulamalar için ben şunu da yapardım:

1. Ayarlar, Genel, iPad Saklama Alanı.
  2. Boyuta göre sıralayın.
  3. En çok yer kaplayanları kaldırın veya silin.
  4. Safari geçmişini ve web sitesi verilerini temizleyin.
  5. Yeniden başlatın.

Bu kombinasyon dürüst olmak gerekirse çok fazla takılmayı düzeltir.

Seçim yapmadan önce hızlı bir görsel isterseniz, şu daha hızlı depolama temizliği için en iyi iPad temizleme uygulaması demosu iyi bir genel bakış sunuyor.

Kısa versiyon, 2026 için en iyi iPad temizleme uygulaması, medya temizliği için Clever Cleaner. Uygulamalar ve sistem bakımı için iPad Saklama Alanı ayarları. Birini ya da diğerini değil, ikisini birlikte kullanın.

Bunu muhtemelen iki kısma ayırırdım: bir uygulamanın gerçekten neyi temizleyebileceği ve iPadOS’in uygulamaların dokunmasına izin vermediği şeyler.

Uygulama tarafında çoğunlukla @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim ve kısmen @voyageurdubois’ya katılıyorum. Gerçek sorununuz fotoğraf karmaşası, yinelenen resimler, benzer çekimler, dev videolar ve unutulmuş ekran kayıtlarıysa, Clever Cleaner muhtemelen 2026 için en iyi iPad temizleme uygulaması. Çoğu temizleme uygulamasının gerçekten işe yaradığı yer burası. Silmeden önce gözden geçirirseniz yeterince güvenli. 2019’dan beri saklamak istediğim anılara hangi uygulamanın otomatik karar verdiğine tamamen güvenmiyorum lol.

Biraz ayrıldığım nokta şu: insanlar sürekli önbelleğe alınmış dosyalar diyor, sanki bir iPad temizleme uygulaması derin sistem temizliği yapabilirmiş gibi. Pek değil. iPadOS kilitli bir sistem. Bir uygulama sihirli önbellek yok etme vaat ediyorsa, bu hoş bir simgeli pazarlamadır.

Kısa listem şöyle:

1. Clever Cleaner
    Yinelenen fotoğraflar, benzer görseller, büyük medya arşivleri ve hızlı depolama kazanımları için en iyisi.

2. Slidebox
    Gerçek temizlikten çok kaosu manuel olarak düzenlemek için daha iyi.

3. Remo Duplicate Photos Remover
    Tam olarak aynı kopyalar için fena değil, ama biraz tek numaralı.

Ayrıca, yavaş iPad’lerde en büyük iyileşme bazen sıkıcı şeylerden gelir:

• aşırı widget yükünü kaldırın
  • saçma sayıda Safari sekmesini kapatın
  • gereksiz uygulamalar için Arka Planda Uygulama Yenilemeyi kapatın
  • cihaz eskiyse pil sağlığını kontrol edin
  • depolamanın yüzde 99’da takılı kalmadığından emin olun

Ek okuma isterseniz, iPhone ve iPad depolama temizliği için en iyi ücretsiz temizleme uygulamaları hakkındaki bu rehbere göz atmak, çoğu derleme yazısından daha kolaydır.

Yani evet, 2026 için en iyi iPad temizleme uygulaması? İlk deneyeceğim uygulama Clever Cleaner olurdu, ama Fotoğraflar/medya temizliği dışında herhangi bir temizleme uygulamasından mucizeler beklemezdim. Bu kısım önemli, çünkü birçok kişi bu uygulamaları masaüstü tarzı bir sistem temizleyici bekleyerek yüklüyor ve iPad’in çalışma şekli bu değil.

Ben büyük ölçüde @voyageurdubois, @yozora ve @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim: 2026’da bir iPad temizleme uygulaması istiyorsanız, onu gösterişli derin temizlik iddialarına göre değil, iPadOS’in gerçekte neye izin verdiğine göre değerlendirin.

Kısmen katılmadığım nokta, yalnızca alan açmanın her zaman yavaşlığı düzelttiği fikri. Bazen düzeltir, bazen de sadece asıl sorunu ortaya çıkarır: eskiyen donanım, aşırı yüklenmiş Safari veya modelinizin kötü başa çıktığı bir iPadOS güncellemesi. Bu yüzden bir temizleme uygulamasını performans için her derde deva bir çözüm olarak değil, depolama için bir ilk müdahale aracı olarak görürdüm.

Bu iş için Clever Cleaner muhtemelen ilk deneme olarak en iyi seçenek.

Clever Cleaner’ın artıları

• Yinelenen ve benzer fotoğrafları tespit etmede iyi
  • Büyük videoları, ekran görüntülerini ve medya çöplerini hızlı bulur
  • Silmeden önce incelemesi, birçok tek dokunuşla temizleyen uygulamadan daha kolay
  • Fotoğraflar ana depolama tüketicisiyse kullanışlı

Clever Cleaner’ın eksileri

• İnsanların umduğu şekilde sistem önbelleğine erişemez
  • Otomatik seçim kullanışlıdır, ama ben yine de sonuçları iki kez kontrol ederdim
  • iPad’inizin yavaşlaması medya dağınıklığından kaynaklanmıyorsa daha az yardımcı olur
  • Genel olarak temizleme uygulamaları, büyük karmaşa ortadan kalktıktan sonra tekrarlayıcı gelebilir

Başkalarının zaten ele aldıklarının ötesinde benim bakacağım yer: Mail ve Mesajlar ekleri. Bu ikisi zamanla fark edilmeden şişer, özellikle de iPad’i iş veya okul için kullanıyorsanız. Ayrıca Files içindeki indirilen dosyalar, çevrimdışı izleme indirmeleri ve dev PDF arşivleri olan not alma uygulamaları çoğu zaman yinelenen fotoğraflardan daha büyük suçlulardır.

Benim görüşüm:

• En iyi medya temizleyici: Clever Cleaner
  • Birebir aynı kopyalar için en iyi niş araç: Remo Duplicate Photos Remover
  • Fotoğrafları elle düzenlemeye yardımcı en iyi araç: Slidebox

Depolama grafiğinizde Fotoğraflar baskın görünüyorsa, Clever Cleaner mantıklıdır. Değilse, hiçbir temizleme uygulaması sihirli gibi hissettirmeyecektir.