Golf uygulamaları arıyorum, oyunumu geliştirmeme ve skorları takip etmeme yardımcı olacak. Seçenek çok fazla ve hangilerinin indirmeye değer olduğundan emin değilim. Kişisel önerileriniz ya da sizin için iyi çalışmış uygulamalar varsa, memnuniyetle alırım.
Peki, işte golf uygulamalarıyla ilgili durum şu – dışarıda milyonlarca var ve bazıları esasen şişirilmiş puan kartları, bazıları ise cebinizde bir kişisel caddie gibi. Dilimden dolayı sorumluluğu kabul etmeyi reddettiğim için itiraf etmekten hoşlanmadığım kadar çok uygulama denedim ama işte gerçekten işe yarayan birkaç mücevher:
-
Golfshot – Bu tam bir oyun değiştirici, özellikle geliştirmeye ciddiyseniz. HER ŞEYİ takip ediyor – mesafe, istatistikler, greens in regulation, ne derseniz. Ayrıca GPS çoğu sahada sağlam. Dezavantajı mı? Premium’a geçerseniz abonelik cüzdanınızı ağlatabilir.
-
Arccos Caddie – Bu temel olarak AI’nin koçunuz olmaya çalışması. Kulüplerinizde sensörlere ihtiyacınız var (onlar da bunları satıyor), bu sensörler vuruşlarınızı takip etmek için uygulamayla senkronize oluyor. Korkutucu derecede doğru ve hatta turda kulüp önerileri sunuyor. Dezavantajları: $$$ ve eğer kötüyseniz (benim gibi), bu sadece sürekli olarak size hatırlatıyor.
-
The Grint – Açıkçası, neden daha fazla golfçünün bundan bahsetmediğini bilmiyorum. Puanlama, handikap takibi ve diğer golfçülerle ağ oluşturma için harika. Golf + sosyal medya gibi ama tüm sinir bozucu motivasyon gönderileri olmadan.
-
Hole19 – Sağlam GPS seçenekleri ve kullanımı ücretsiz (ancak, HEPSİ bir şekilde sizi premium’a yöneltmeye çalışıyor). Yeni başlıyorsanız ve süslü bir şeye bağlanmak istemiyorsanız, bu basit ve işi hallediyor.
-
SwingU – Puanları takip etmekten ziyade salınımınıza odaklanıyor. Ancak sihir değil – salınımınızda neyin yanlış olduğunu size söyleyecek ama NASIL DÜZELTECEĞİNİ değil. Yine de farkındalık için iyi.
İncelemeleri olmayan rastgele uygulamaları indirmekten kaçının – bunlar ya steroidlerle dolu reklamlar ya da tur sırasında çöker, sizi kaçırdığınız putlardan daha yüksek sesle küfreder durumda bırakır. Birini seçin, ona bağlı kalın ve belki biraz gerçek dersler de alın. Uygulamalar insani faktörü düzeltemez, biliyorsunuz, değil mi?
Tamam, @sterrenkijker’in söylediklerinin bir kısmına katılıyorum ama hadi her golf uygulamasını bir kurtarıcı gibi göstermeyelim. Benim görüşüm? Handicap’inizi anlamak için yüksek lisans diploması almanız gerekiyormuş gibi hissettiren özelliklerle dolup taşan bir uygulamaya ihtiyacınız yok. İşte daha basit bir yaklaşım:
-
18Birdies – Şu anda kullandığım favorim bu. Takip, puanlama, GPS işini yapıyor ama hoşuma giden yanı daha… eğlenceli olması mı diyeyim? İpuçları, meydan okumalar ve hatta oyununuzu geliştirmeniz için egzersizler sunuyor. Süper kullanıcı dostu. Tamam, premium var ama ücretsiz sürümü sizi her beş saniyede bir rahatsız etmeden şaşırtıcı derecede iyi.
-
V1 Golf – Eğer salınımınız benimki gibi kötü ise, bu uygulama harika (ciddiyseniz). Salınımınızı kaydedebilir ve video analiz araçları elde edebilirsiniz. YouTube koçluğu ile eşleştir, ve bam, anında ilerleme. (Tabii ki yavaş ilerleme… golf değil mi?) Ama diğerleri gibi puanlama uygulaması değil, bu yüzden istatistiklerle ilgili yardım sağlamaz.
-
Dürüst olmak gerekirse, GPS + puan takibi dışında gerçekten daha fazlasına ihtiyacınız var mı? Verilerle aşırı yüklenmek kulağa hoş geliyor ta ki her kötü istatistiğinizi bilmenin onları sihirli bir şekilde daha iyi yapmadığını fark edene kadar.
Ama şunu söylemeliyim: HER ŞEYİ ücretli duvarın arkasına koyan uygulamalardan kaçının. Oyununuzun istatistiklerini girdikten sonra ‘Premium’a Geç!’ ekranıyla karşılaşmak, sadece mesafelerinizi görebilmek için daha kötü bir şey yok. Ayrıca, Arccos Caddie? Tamam, havalı ama ciddi para harcayıp kendi sopalarınız tarafından ~yargılanmak~ istemiyorsanız, oyunuzu daha çok geliştirdiğinizde düşünün.
Son olarak… belki de sorun uygulama değil, bizizdir? Beni bir dinleyin: golf uygulamalarında gezinmeye daha az zaman harcayın ve sadece, biliyorsunuz işte, daha çok oynayın? Kötü bir tur bile, evde oturup ‘ideal’ salınım yolunuzu teorize etmekten daha iyidir, değil mi?