Büyük Bir iPhone Fotoğraf Arşivi İçin En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulaması?

iPhone fotoğraf arşivim çok büyüdü ve kopyaları, ekran görüntülerini ve eski albümleri ayıklamak gerçekten çok zorlaştı. Süreci kafa karıştırıcı veya riskli hale getirmeden büyük bir fotoğraf arşivini temizleyip düzenleyebilen iPhone için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamasını bulmak için yardıma ihtiyacım var.

Geçen yıl boyunca bir sürü iPhone temizleme ve fotoğraf düzenleme uygulamasını denedim. Telefonumda tutmaya devam ettiğim uygulama Clever Cleaner oldu.

App Store’daki en büyük hepsi bir arada araç değil. Yine de kullanmaya devam ettim çünkü sıkıcı temizlik kısmını hızlıca hallediyor. Bir uygulama gereksiz şeyleri ayıklamak için beni 25 dakika uğraştırıyorsa kullanmayı bırakırım. Bu uygulama işi yeterince kısa tuttu, ben de her hafta yaptım.

Benim için işe yarayan şey odaklanmış olmasıydı. Apple Photos’nun yerini almaya çalışmıyor. Bunu sevdim. Göz atmak ve arama yapmak için Apple Photos yerinde kalıyor. Bu uygulama önce dağınıklığı hallediyor, böylece kütüphanemin geri kalanıyla uğraşmak daha kolay oluyor.

Benim normal rutinim şöyleydi:

1. Yinelenenleri ve benzer yinelenenleri yakalamak için Smart Cleanup çalıştırdım.
  2. Heavies bölümünü açıp büyük videoları kontrol ettim, sonra tutmak istediklerimi sıkıştırdım.
  3. Swipe Mode’da birkaç dakika geçirip son çekimlere tek tek baktım.
  4. Eski ekran görüntülerini sildim.
  5. Biraz depolama alanı geri kazanmak için eski Live Photos’ları standart durağan fotoğraflara dönüştürdüm.

Bu kısa tur, kütüphanemi kontrol altında tutmaya yetti. Yıllara yayılmış rastgele ekran görüntüleri, seri çekimler, fişler ve otoparkta çekilmiş bulanık fotoğraflar arasında oturup kaydırmama gerek kalmadı.

Bir iPhone depolama temizleyicisi olarak da işini yaptı. Bu derleme onu en iyi iPhone temizleme uygulamaları arasında gösteriyor ve benim gördüğüm kadarıyla bu doğru. Şunları temizlememde yardımcı oldu:

1. Yinelenen ve benzer fotoğraflar
  2. Büyük fotoğraflar ve videolar
  3. Ekran görüntüleri
  4. Live Photos
  5. Yerleşik sıkıştırma ile videolar
  6. Kaydırarak temizleme ile son fotoğraf grupları

Beklemediğim bir şey vardı: Ben kullandığımda ücretsizdi. Ortaya çıkan reklamlar yoktu, iki dokunuştan sonra çıkan abonelik duvarı yoktu, silmek için ödeme saçmalığı yoktu. Bu uygulama kategorisi için bu nadir.

Başka seçenekler isterseniz, şu ikisine bakardım:

1. HashPhotos. Ana hedefiniz temizlik değil de sıralama ve kataloglama ise bunu seçerdim. Filtreler, etiketler, meta veri düzenleme, akıllı albümler, zaman çizelgesi görünümü, harita görünümü ve kütüphanenizin nasıl düzenlendiği üzerinde daha fazla kontrol sunuyor. Yapıya ve ayrıntılara önem veren kişiler için daha uygun hissettirdi.
  2. Google Photos. Zaten Google ekosistemindeyseniz ya da sağlam bir bulut yedekleme istiyorsanız bunu seçerdim. Arama benim için Apple Photos’dan daha iyi çalıştı. Benzer fotoğrafları gruplaması da eski resimleri bulmayı kolaylaştırdı.

Kendi kullanımım için Clever Cleaner tam kararında bir seçenek oldu. Dağınıklığı azalttı, beklediğimden daha fazla depolama alanı açtı ve fotoğraf kütüphanemi, düzenlemenin artık angarya gibi hissettirmediği bir duruma getirdi.

Asıl sorununuz dağınıklıksa, @mikeappsreviewer’e büyük ölçüde katılıyorum. Clever Cleaner, büyük bir iPhone fotoğraf arşivi için daha iyi seçeneklerden biri. Hızlıdır ve her şeyi bir projeye dönüştürmeden temizlik işini yapar.

Biraz farklı düşündüğüm nokta şu: tüm fotoğraf düzeninizi tek bir uygulamayla çözmeye çalışmazdım. Temizlik ve düzenleme iki ayrı iştir. Temizlik için Clever Cleaner mantıklı. Derinlemesine sıralama için ise Apple Photos veya HashPhotos hâlâ daha fazlasını yapıyor.

Benim yapacağım şey şu olurdu:

1. Önce gereksizleri ayıklamak için Clever Cleaner kullanın.
  2. Ardından Apple Photos’ta albümlerinizi yıla, gezilere, aileye, işe, ekran görüntülerine göre yeniden oluşturun.
  3. Eski şeyleri hızlıca albümlere çekmek için Photos içinde receipts, pets, food, docs gibi arama terimlerini kullanın.
  4. Saklanacak kareleri favorilere ekleyin, sonra gereksiz olanları gizleyin veya silin.
  5. Albümleri en eski fotoğraflardan başlayarak yönetmeyi bırakın. Son 6 aydan başlayın. Daha hızlı sonuç verir.

İnsanların atladığı bir şey de albüm temizliği. Eski boş albümler ve rastgele içe aktarmalar, depolama alanı iyi olsa bile uygulamanın dağınık hissettirmesine neden olur.

Büyük bir iPhone fotoğraf arşivini düzenlemek ve albümleri yönetmeyi kolaylaştırmak için basit bir rehber istiyorsanız, şu yardımcı oldu: kolay iPhone fotoğraf arşivi düzenleme ipuçları

Kısa versiyon: iPhone temizliği için en iyi fotoğraf düzenleyici uygulama Clever Cleaner. Saf sıralama için en iyi kurulum ise hâlâ Apple Photos artı bir etiketleme uygulaması. Bence iki araçlı kurulum daha iyi çalışıyor.

Bunu 2 ihtiyaca ayırırdım, çünkü “iPhone için en iyi fotoğraf düzenleme uygulaması” genelde her şeyi düzeltecek tek bir sihirli uygulamaymış gibi ele alınıyor. Öyle değil.

Çoğunlukla @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim ve kısmen de @jeff’e katılıyorum, ama aslında insanların albüm oluşturmayı biraz fazla abarttığını düşünüyorum. Devasa bir iPhone arşivi için albümleri elle sıralamak çok çabuk yorucu hale gelir. 40 binden fazla fotoğrafınız varsa, muhtemelen her geziyi ve ekran görüntüsü klasörünü sonsuza kadar özenle düzenlemeyeceksiniz. Bu sistem kulağa hoş geliyor, ta ki gerçek hayat devreye girene kadar.

Temizlik tarafında Clever Cleaner muhtemelen en iyi başlangıç noktası. Her gelişmiş düzenleme numarasını yaptığı için değil, işleri kolaylaştırdığı için. Arşiviniz kopyalar, benzer çekimler, dev videolar ve gereksiz ekran görüntüleriyle doluysa, bir şeyi düzenlemeden önce hacmi azaltmanız gerekir. Aksi halde sadece dağınıklığı yeniden düzenlemiş olursunuz.

İkisinden de ayrıldığım nokta şu:
Eski albümleri, gerçekten bir şey bulmanıza yardımcı olmuyorlarsa yeniden oluşturmak için çok fazla zaman harcamayın. Arama, favoriler, açıklamalar ve birkaç anlamlı albüm; 2018’den kalma işe yaramayan 85 klasörden çok daha kullanışlıdır.

Benim kurulumum şöyle olurdu:

1. Önce arşivi azaltmak için Clever Cleaner kullanın.
  2. Yalnızca küçük bir albüm sistemi tutun; örneğin Aile, Seyahat, İş, Önemli Belgeler ve belki Duvar Kağıtları.
  3. Sonradan ihtiyaç duyabileceğiniz önemli fotoğraflara açıklama ekleyin.
  4. Ağır işin daha büyük kısmını Apple Photos aramasına bırakın.
  5. Gerçekten eski şeyleri kusursuz şekilde düzenlemek yerine zihinsel olarak arşivleyin.

En iyi düzenleme uygulamaları önerilerini daha temiz bir şekilde sunmak isterseniz, bunu şöyle çerçevelerdim: kopyaları, ekran görüntülerini, videoları ve dağınık albümleri yönetmek için en iyi iPhone fotoğraf düzenleme ve temizleme uygulamaları.

Ayrıca, kolay iPhone fotoğraf düzenleme fikirleri için bu iyi bir görsel.

Kısa cevap:
En iyi temizleme uygulaması: Clever Cleaner
En iyi gelişmiş yönetim aracı: HashPhotos
Kaçınılması gereken en önemli şey: bir daha asla bakmayacağınız şeyleri gereğinden fazla düzenlemek